31 Ιαν 2017

"Πόλεμος" Μαξίμου - ΝΔ για τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Έντονη κριτική ασκούν πηγές της κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι οι θέσεις που εκφράζει σε μείζονα ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης, ταυτίζονται με εκείνες του ΔΝΤ και ότι σε κάθε περίπτωση είναι εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας....

Στηλιτεύουν, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, ακόμα κι όταν ερωτάται, «αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για το αν καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις για νομοθέτηση εκ των προτέρων μέτρων 4,5 δισ. ευρώ».

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι:

- Ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι «πρέπει να υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης και με την επιθετική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». «Με ποιον άλλον τρόπο, πέραν της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, προτείνει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης; Τι εννοεί; Μείωση του αφορολογήτου;», ερωτούν, για να τονίσουν: «Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ζητάει το ΔΝΤ!».

- Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει πως «πρέπει να υπάρξει εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων», διαφορετικά «η ανάπτυξη θα είναι πολύ δύσκολη». «Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης ζητά να βγουν στο σφυρί όλα τα σπίτια χωρίς καμία προστασία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας…», σχολιάζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

- Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται «μείωση φόρων στα μερίσματα, στο 5% από το 15%». Επ' αυτού, τονίζουν οι ίδιες πηγές ότι «υπόσχεται δηλαδή μειώσεις φόρων μόνο στα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

- «Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα και όταν ερωτάται, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για το αν καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις για νομοθέτηση εκ των προτέρων μέτρων 4,5 δισ. ευρώ», παρατηρούν οι κυβερνητικές πηγές, για να τονίσουν: «Συμφωνεί, όπως πάντα, με τις απαιτήσεις των δανειστών. Έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι "θα δεσμευθούμε στην εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", ενώ δεν κρύβει ότι στόχος του είναι η πλήρης "απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας"»..

- Θέτουν επίσης το ερώτημα: «ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τη δήλωση του τομεάρχη του κ. Βρούτση για το "απαράδεκτο βέτο του υπουργού στις ομαδικές απολύσεις"; Ως προς αυτό σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «για μία ακόμη φορά συντάσσεται με το ΔΝΤ και την εγχώρια επιχειρηματική ελίτ που ζητά διαρκώς εμβάθυνση του εργασιακού μεσαίωνα με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ την ίδια ώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία».

- «Και οι αγρότες, όμως, δεν μένουν έξω από τα πλάνα του κ. Μητσοτάκη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Παραπέμποντας σε αναφορά του ότι «πρέπει οι Έλληνες αγρότες να γίνουν περισσότερο επιχειρηματίες», σχολιάζουν πως αυτό «σημαίνει ότι και στον αγροτικό τομέα θα υπάρξουν μέτρα σε βάρος του μικρού αγρότη» και ότι «μοναδικοί ωφελημένοι κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες που αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% του αγροτικού κόσμου».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

"Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος η Κυβέρνηση, που έχει υπερφορολογήσει και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τέτοια θέματα.

Η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, για σταδιακή μείωση της φορολογίας, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων, με πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, είναι η μοναδική διέξοδος για τη χώρα".

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Πηγή: http://www.newsit.gr