4 Ιαν 2017

Συνάντηση αγροτών-Βούτση πριν τα μπλόκα

Ύστατη προσπάθεια λύσης αναζητούν οι αγρότες με την κυβέρνηση πριν ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους και τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών με τα τρακτέρ τους στις 23 Ιανουαρίου. Οι αγρότες θα συναντηθούν σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και θα του ζητήσουν να αναλάβει ...
πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με θέμα τα αγροτικά ζητήματα. Μάλιστα οι αγρότες στην Σκύδρα Πέλλας, αποφάσισαν να καταθέσουν επιστολή με τα αιτήματά τους. Μετά το Νίκο Βούτση οι αγρότες θα συναντηθούν και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου
Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, η πρωτοβουλία τους σχετίζεται με την πρόθεσή τους να υλοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το «μέλλον» της αγροτικής παραγωγής της χώρας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά στην εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές. Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική, ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης» αναφέρουν οι αγρότες μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Οι αγρότες θα συζητήσουν για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής/ενέργεια, την Ενδιάμεση Αναθεώρηση ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής), τον ΕΛΓΑ (αναθεώρηση κανονισμού) και τις αδιάθετες παραγωγές λόγω εμπάργκο.
«Εμείς προχωράμε, σταθερά, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στήσιμο ισχυρών μπλόκων σ' όλη τη χώρα στις 23 Γενάρη, όπως αποφασίσαμε, έπειτα από εκτενή συζήτηση, ομόφωνα, στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη. Και, βεβαίως, τότε, όχι μόνο δεν θα αρνηθούμε συνάντηση με την κυβέρνηση, αλλά θα την επιδιώξουμε, προκειμένου, κάτω και από την πίεση του αγώνα, να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα και ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγρότες αιτήματα» είπε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.
Ήδη οι αγρότες της Αιγιάλειας, ετοιμάζουν το πρώτο μπλόκο τους, στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου, ενώ από τη στιγμή που θα ενταχθούν στις κινητοποιήσεις οι συνάδελφοί τους στην Δυτική Αχαΐα, θα αναπτύξουν τρακτέρ επί της Πατρών-Πύργου.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr