22 Ιαν 2017

Βίτσας: Έχουμε ενεργοποιήσει το δότη κι όχι τον κόφτη και μπορεί να το ξανακάνουμε

«Μέτρα δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Βίτσας. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μάχη να κλείσει η αξιολόγηση. Εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι όλη αυτή τη διαδικασία να μην την πληρώσει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και όλη ...
η Ευρώπη», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ σημείωσε ότι το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις ορίζει ότι «η χώρα βρίσκεται σε επιτροπεία, ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από μια μνημονιακή πολιτική και συγχρόνως πρέπει να προστατεύσεις τους πιο αδύνατους».
«Πάνω σε αυτό το πλαίσιο και με τα χρήματα και τις δυνατότητες που έχεις -όχι χωρίς λάθη και όχι χωρίς παραλείψεις, αυτά δεν είναι συνειδητά- κάνεις ό,τι περισσότερο μπορείς», τόνισε.
Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση παλεύει «πολύ ενεργητικά για να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παροχών: «Εμείς ως τώρα, από αυτή τη διαδικασία που ονομάζουμε κόφτη, έχουμε ενεργοποιήσει το δότη κι όχι τον κόφτη και μπορεί και να τον ξαναενεργοποιήσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλεόνασμα και ένα κομμάτι αυτού του πλεονάσματος πρέπει να επιστραφεί στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συντηρείται, πέραν της αυτοσυντήρησης που κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να έχουν αφήγημα, αυτό το σενάριο. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019».
Όσον αφορά στις διεθνείς εξελίξεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «η κυβέρνηση έχει στόχο να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για το καλό της χώρας» και ότι «η Ευρώπη πρέπει να παίξει έναν καινούργιο ρόλο σ’ αυτή τη συγκυρία». «Πρέπει να αλλάξει και η Ευρώπη πολιτική, και η Αριστερά εκτός από το να παλέψει τις αξίες της και τις ιδέες της, πρέπει αυτές τις αξίες και τις ιδέες να τις κάνει και πρακτική εφαρμογή», προσέθεσε.
Με αφορμή τις «πολλές εκλογές το 2017», ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «το βασικό είναι οι ρατσιστικές διδαχές, σε αυτό πρέπει και να αντιπαρατεθούμε και να τις νικήσουμε. Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που θέλει συνεχή ανανέωση, συνεχή αναζωογόνηση και να είναι σε συνεχώς σε κίνηση».
Τέλος, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ότι «η ΝΔ έπεσε σε όλα έξω, λέει "κάνε στην άκρη" για να επιστέψει το παλιό πολιτικό σύστημα που μας έφεραν στο μνημόνιο, που έκαναν χιλιάδες απολύσεις...», «υπάρχει μια ικανότητα των στελεχών της ΝΔ να κάνουν αφενός εσφαλμένες εκτιμήσεις και αφετέρου να βρίσκονται σε μια μόνιμη κρίση στρατηγικής».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr