21 Ιαν 2017

Λαγκάρντ σε Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Τη διαβεβαίωση ότι το ΔΝΤ εργάζεται για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα έδωσε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνάντηση που είχαν χθες στο Νταβός.
Το μήνυμα Λαγκάρντ επιβεβαίωσαν τόσο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ...
όσο και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ ειδικά από την πλευρά του Βερολίνου τονίζεται ότι πρόθεση του Ταμείου είναι να συμμετάσχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.
Οπως μεταδίδει το Βloomberg, ο Τζέρι Ράις σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών «καλωσόρισε τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε επίσης ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη «κερδίζει δυναμική αλλά μακροπρόθεσμες ανισορροπίες και μια σειρά από ρίσκα θολώνουν τις προοπτικές».
Από την πλευρά του, το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μεταδίδει πως η Κριστίν Λαγκάρντ είπε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «το ΔΝΤ σκοπεύει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και να συμμετάσχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• Ο ανοιχτός εκβιασμός ΔΝΤ και Σόιμπλε
Η συνάντηση, όπως αναφέρει το Bloomberg, έγινε χθες στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και οι ανακοινώσεις ήρθαν μία ημέρα μετά το εκβιαστικό μήνυμα Σόιμπλε προς την Αθήνα - ένα μήνυμα, σύμφωνα με το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τερματίζεται και δεν θα ανανεωθεί από την γερμανική Βουλή εάν δεν μετάσχει σε αυτό το ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται εξ αρχής στη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Εάν το Ταμείο δεν δεχθεί να συμμετάσχει, τότε αυτό είναι, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, ένα σημάδι ότι οι Ελληνες δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους και έτσι το πρόγραμμα θα λήξει, καθώς η βάση στην οποία στηρίζεται δεν θα υπάρχει.
Πηγή: http://tvxs.gr