8 Δεκ 2016

Πλοίο ασφαλείας για την Κρήτη ζητεί άμεσα από την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης

Την ενεργοποίηση άμεσα όλων των νόμιμων διαδικασιών για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας από και προς την Κρήτη, στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας Χανίων ζητεί ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με νέα επείγουσα επιστολή του, που απέστειλε σήμερα προς τον ...
υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κοινοποιεί στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και στους βουλευτές Κρήτης.
Στην επιστολή του, o κ. Αρναουτάκης επισημαίνει ότι από τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ οξύνονται τα προβλήματα καθώς στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού, Ηρακλείου και Σούδας, παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία εγκαίρως θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.
«Σύμφωνα με νέα απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι ναυτικοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για δύο ακόμα εικοσιτετράωρα. Από τη συνέχιση των, εν λόγω, απεργιακών κινητοποιήσεων εντείνονται και οξύνονται τα προβλήματα, αναφορικά με τη μετακίνηση των πολιτών και βεβαίως και με τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών πρώτης ανάγκης για την Κρήτη» αναφέρει ο περιφερειάρχης στην επιστολή του. Επισημαίνει επίσης ότι ήδη στην Κρήτη παραμένουν δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία, εγκαίρως, θα πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ θα πρέπει να μεταφερθούν και προς την Κρήτη βασικά προϊόντα.
«Με σεβασμό στον αγώνα που διεξάγουν τα μέλη της ΠΝΟ, αλλά και αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των παραγωγών του νησιού μας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αλλοίωσης των προϊόντων τους, σας ζητούμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενεργοποιηθούν εγκαίρως όλες οι νόμιμες διαδικασίες, για να ξεκινήσει η δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας από και προς την Κρήτη» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αρναουτάκης
Εξάλλου, ο περιφερειάρχης είχε το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για το ίδιο θέμα, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Μετά τη συνέχιση της απεργίας από τον ΠΝΟ εμείς ζητούμε από τον υπουργό να μπει το πλοίο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση για τα νησιά μας. Έχω επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες της νησιωτικής Ελλάδας και πρέπει επιτέλους να μπει το πλοίο ασφαλείας». Προσέθεσε πως μπορεί να έφυγε χθες ένα πλοίο αλλά δεν ήταν το πλοίο ασφαλείας, και πρέπει στην Κρήτη να υπάρχει πλοίο ασφαλείας και από το Ηράκλειο και από την Σούδα. Υπάρχουν πάνω από 100 φορτηγά και στη Σούδα και στο Ηράκλειο και εμείς ζητάμε να φύγουν τα εμπορεύματα, αλλά και να μπορούν να έρθουν προϊόντα-εμπορεύματα και επιβάτες από την ηπειρωτική Ελλάδα.
Τέλος, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι πολλές επιχειρήσεις που έχουν επικοινωνήσει με την περιφέρεια αναφέροντας ελλείψεις σε προϊόντα στο νησί, σε σούπερ μάρκετ, σε κρέατα και μια σειρά άλλων αγαθών και τόνισε: «Θεωρώ ότι σήμερα πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση για πλοία ασφαλείας σε όλο το νησιωτικό χώρο».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr