11 Δεκ 2016

Συντάντηση των αγροτών στα Τέμπη για να βρεθούν τρόποι κοινής δράσης

Στα Αμπελάκια του δήμου Τεμπών συναντήθηκαν σήμερα αγρότες από όλη την Ελλάδα, για να συζητήσουν όλα τα αιτήματά τους και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Τα βασικό θέμα της συζήτησης που τέθηκε στην πρωινή συνάντηση ήταν να καθοριστούν τα αιτήματα που αφορούν το ...
φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, τη νέα ΚΑΠ, αλλά και το κόστος παραγωγής τους. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, τις επόμενες 15 μέρες μια ομάδα εργασίας θα έχει ετοιμάσει ολοκληρωμένο το πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο οι αγρότες ζητούν να συζητηθεί σε προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή, ώστε να πάρουν θέση όλα τα κόμματα.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι περίπου 80 εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στα Αμπελάκια, αναζήτησαν επίσης μορφές κοινού αγώνα με όλους τους αγρότες, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην αναζήτηση τρόπων ώστε να υπάρξει στήριξη του αγώνα τους από την κοινωνία.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος, στην ομιλία του επισήμανε πως «εχθρός είναι το σύστημα που αντιμετωπίζει τους αγρότες ως φορολογητέο προϊόν», ενώ τόνισε πως από «το 2017 έρχονται νέα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τον αγροτικό κόσμο». Ο κ. Σιδερόπουλος σημείωσε πως πρέπει να γίνει κατανοητό πως «οι αγώνες έχουν τη σκληρή πλευρά, αλλά έχουν και τις επιτυχίες», συμπληρώνοντας πως «πρέπει να κινηθούμε με πνεύμα ενωτικό, τόσο με τα άλλα μπλόκα όσο και με την κοινωνία».
Η ανάγκη να τεθούν τα αιτήματα στα κόμματα, αλλά και στην κυβέρνηση ώστε να δοθούν απαντήσεις, εκφράστηκε τελικά από την πλειοψηφία των ομιλητών, ενώ σχετικά με τις μορφές κινητοποιήσεων οι αγρότες άφησαν ανοιχτό το θέμα του κλεισίματος των δρόμων.
Βέβαια, υπήρξαν προτάσεις για να πραγματοποιηθούν και άλλες μορφές αγώνα, όπως είναι το μπλοκάρισμα εφοριών, υπηρεσιών, αλλά και του υπουργείου, ώστε να αυξηθεί, όπως ειπώθηκε, η πίεση προς την κυβέρνηση.
Σημειώνεται, τέλος, πως σε σχέση με την πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου προς τους αγρότες, να προσέλθουν σε διάλογο, ο κ. Σιδερόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Ο κ. Αποστόλου θα ήταν αδιανόητο να πει πως δεν κάνει διάλογο. Όμως ο κ. υπουργός καλεί σε διάλογο τους μη κινητοποιημένους αγρότες. Γιατί όταν θα πάμε σε κινητοποιήσεις, ενδεχομένως ο κ. Αποστόλου να πει πως δεν κάνει διάλογο γιατί οι αγρότες πιέζουν».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr