17 Δεκ 2016

Ξέσπασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά των «συντηρητικών κύκλων της ΕΕ»

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. Αρκετά με την πίεση και τον εξευτελισμό» 
Τα πυρά του εναντίον των συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε ο Πιερ Λοράν, πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Γάλλος πολιτικός ξεκαθαρίζοντας τη θέση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καταδίκασε τη στάση ορισμένων συντηρητικών ...
της ΕΕ που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος.
«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πιέρ Λοράν. «Είναι μία πολιτική κίνηση για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου», επισήμανε ο κ. Λοράν.
«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση», τονίζει στη συνέχεια ο γάλλος πολιτικός.
«Οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μην δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί», υπογραμμίζει ο Πιέρ Λοράν.
«Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη», επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!», καταλήγει ο κ. Λοράν.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr