20 Δεκ 2016

Γερμανική αστυνομία: Ο δράστης παραμένει ελεύθερος κι οπλισμένος

Ελεύθερος αφέθηκε από τις γερμανικές αρχές ο ύποπτος που συνελήφθη για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, ...
οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι δεν είναι τελικά ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία λίγη ώρα μετά τη φονική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.
Έχουμε έναν επικίνδυνο εγκληματία που κυκλοφορεί ελεύθερος 
«Έχουμε πιθανόν έναν επικίνδυνο εγκληματία (που παραμένει) ασύλληπτος και σίγουρα αυτό προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό», δήλωσε ο ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, Κλάους Καντ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Συνελήφθη «διότι έμοιαζε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή» του οδηγού που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες, τόνισε ο Καντ, αναφερόμενος στον άνδρα από το Πακιστάν ηλικίας 23 ετών, τον οποίο συνέλαβαν χθες το βράδυ σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ανάλυση γενετικού υλικού του υπόπτου για να καθορίσει εάν το DNA του ταυτίζεται με τα «ίχνη» που περισυλλέχθηκαν από τα εσωτερικό της καμπίνας του φορτηγού.
Εντούτοις ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για θέματα αντιτρομοκρατίας, που έχει αναλάβει την επίβλεψη των ερευνών, Πέτερ Φρανκ, άφησε ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας σχετικά με την έκβαση των ερευνών.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την ιδέα ότι ο συλληφθής δεν είναι ο δράστης» της επίθεσης, είχε δηλώσει.
Πηγές από τη γερμανική αστυνομία, δήλωναν το μεσημέρι στην εφημερίδα Die Welt: «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και σημείωσαν ότι ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος κι οπλισμένος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, λίγο μετά την επίθεση συνελήφθη ένας 23χρονος Πακιστανός σε ζωολογικό κήπο κοντά στην περιοχή που έγινε η επίθεση.
Ο Naved B., όπως είναι το όνομά του, κατονομάστηκε ως δράστης από τα γερμανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πρόσφυγας ο οποίος έφτασε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Πάσαου, τον Φεβρουάριο του 2016, μέσω της βαλκανικής οδού.
Είχε επίσης μητρώο στις γερμανικές αρχές αλλά δεν είχε σχετιστεί με τρομοκρατία. Έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία έκανε ευρεία - επιχείρηση σκούπα.
Πηγή: http://tvxs.gr