16 Δεκ 2016

«Aγιε Βασίλη, στείλε ρούχα στα παιδιά που δεν έχουν»

«Θα ήθελα, αν μπορείς, να στείλεις μερικά ζεστά ρούχα και παπούτσια για τα παιδάκια που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν» γράφει ο Αποστόλης στο γράμμα του προς τον Άγιο Βασίλη ζητώντας παράλληλα και ένα εργοστάσιο χημείας για εκείνον. Γράμματα από όλες τις γωνιές της χώρας, άρχισαν σιγά σιγά να καταφθάνουν στα ΕΛΤΑ, με μικρούς και ...
μεγάλους να ζητούν από τον Αγιο Βασίλη να τους φέρει όσα επιθυμούν για φέτος τα Χριστούγεννα. Ανάμεσα στα ομαδικά γράμματα που στάλθηκαν από σχολεία και παιδικούς σταθμούς, υπάρχουν και αυτά που δεν έχουν ηλικία, αφού η παιδικότητα συνεχίζει να υπάρχει και μετά την ενηλικίωση.
Η δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Γράψε ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη» μετρά φέτος 26 χρόνια ζωής. Η ιδέα προέκυψε από τον όγκο των επιστολών με παραλήπτη τον Αγιο Βασίλη, που άρχισαν μέσα στα χρόνια να συγκεντρώνονται στα απλά γραμματοκιβώτια. «Γύρω στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 και με πρωτοβουλία εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ξεκίνησε μια προσπάθεια να απαντηθούν τα γράμματα των παιδιών, για να αισθανθεί το παιδί ότι κάποιος βρήκε το γράμμα του, ότι κάτι υπάρχει πιο έξω από το στενό περιβάλλον του, που ανταποκρίνεται στην ανάγκη του για επικοινωνία» εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο» η προϊσταμένη του Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, Ελένη Κοντού, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το γράμμα του μικρού αγοριού που ζητά ένα μεγάλο τάμπλετ για εκείνον και μια ζακέτα για το σκυλί του. «Αγιε Βασίλη, εγώ δώρο για τα Χριστούγεννα θέλω ένα τάμπλετ άλλα όχι και τόσο μικρό. Α, θέλω και κάτι άλλο, αν δεν σου γίνεται κόπος, να φέρεις και μια ζακέτα για το σκύλο μου».
Τα γράμματα που λαμβάνουν κάθε Χριστούγεννα τα ΕΛΤΑ ξεπερνούν τα 100.000. Πρέπει να διευκρινιστεί όμως για τους γονείς πως για να μπορέσουν τα παιδιά να λάβουν απάντηση στο γράμμα τους, θα πρέπει να αναγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποια από αυτά θα μένουν να διακοσμούν το γραφείο της Βίκυς Μάτζιαρη, που εργάζεται επίσης στα ΕΛΤΑ ή να μπαίνουν στα επετειακά λευκώματα της εταιρίας.
Μεγάλη χαρά και συγκίνηση προκαλούν τα γράμματα που έρχονται από το εξωτερικό, αφού δείχνουν ότι αυτό που γίνεται στα ΕΛΤΑ το αποδέχεται με αγάπη ο κόσμος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα γράμματα από Κίνα και Καναδά, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δίνουν δυναμικά το παρών στη χριστουγεννιάτικη αλληλογραφία.
ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ 
Πηγή: http://www.eleftherostypos.gr