22 Δεκ 2016

Κάλεσμα στους αγρότες για κλείσιμο δρόμων στις 23 Ιανουαρίου

Απορρίπτει το διάλογο με την κυβέρνηση πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, καλώντας τους αγρότες σε κλείσιμο των δρόμων στις 23 Ιανουαρίου. Ο κ. Μπούτας, σε δηλώσεις που έκανε, ...
απάντησε μεταξύ άλλων και στις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με την καταβολή των επιδοτήσεων/ενισχύσεων, αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή, αλλά και στο θέμα με την «Κάρτα του Αγρότη»
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς προχωράμε, σταθερά, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στήσιμο ισχυρών μπλόκων σ' όλη τη χώρα στις 23 Γενάρη, όπως αποφασίσαμε, έπειτα από εκτενή συζήτηση, ομόφωνα, στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη. Και, βεβαίως, τότε, όχι μόνο δεν θα αρνηθούμε συνάντηση με την κυβέρνηση, αλλά θα την επιδιώξουμε, προκειμένου, κάτω και από την πίεση του αγώνα, να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα και ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγρότες αιτήματα», Επίσης συμπλήρωσε πως οι αγρότες δεν πρόκειται να πάνε σε διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν αφορά την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων τους.
Ο κ. Μπούτας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης γίνονται τώρα που κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες και δεν τους τα χαρίζει η κυβέρνηση (π.χ. καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων), άλλες είναι απλώς υποσχέσεις για ψίχουλα, (π.χ. αποζημιώσεις από Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) κι άλλες είναι προς όφελος των τραπεζιτών και των εμποροβιομηχάνων και όχι των αγροτών (όπως«Κάρτα του Αγρότη»).
Ακόμη ο κ. Μπούτας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» όπως είπε, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση «στοχεύει να περάσει στην κοινή γνώμη - προπάντων στους εργαζόμενους των πόλεων κι όχι τόσο μέσα στους αγρότες που ξέρουν περί τίνος πρόκειται - την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν, αφού, τάχα, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον αγροτικό κόσμο και δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματά του».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr