22 Νοε 2016

Νέα έργα ενέκρινε ο υπουργός - Πώς θα αλλάξουν μορφή βασικοί δρόμοι στην Αθήνα

- Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, κ. Χαρίτσης ενέκρινε συνολικά 21 νέα έργα και μελέτες
- Θα επεκταθεί προς τα νότια η περιμετρική Υμηττού με αστική σήραγγα – Αυτό θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λ. Βουλιαγμένης
- Εγκρίθηκε επίσης το νέο έργο για την αναβάθμιση συστημάτων ασφαλείας ...
της γραμμής 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας
- Ο συνολικός προϋπολογισμός των 21 έργων και μελετών αγγίζει τα 94,1 εκατομμύρια ευρώ
Την έγκρισή του έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε 21 νέα έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τα πλέον σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν σημαντικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας είναι η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Αμπελοκήπων, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Κηφισίας και Φειδιππίδου, προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, θα κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος Αγίας Βαρβάρας στη Λεωφόρο Κηφισίας, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ. Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα εγκρίθηκε και η νότια επέκταση της περιμετρικής Υμηττού με αστική σήραγγα και την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ικανότητας της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Εγκρίθηκε επίσης το νέο έργο για την αναβάθμιση συστημάτων ασφαλείας της γραμμής 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας, ώστε αυτά να είναι συμβατά με τα συστήματα του συγχρηματοδοτούμενου έργου του Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) του ΟΑΣΑ.
Ποιά άλλα έργα ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός:
- το νέο έργο «Επιβατικός και Εμπορικός λιμένας Σιγρίου Ν. Λέσβου - α’ φάση», προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένα σύγχρονο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στο Σίγρι Λέσβου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας για το Σίγρι και την ευρύτερη περιοχή, με το οποίο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Λέσβου που για χρόνια δεν είχε βρει ανταπόκριση.
· το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στους λιμένες Κουφονησιού, Αμοργού και Δονούσας», με επιπλέον χρηματοδότηση κατά 1 εκατ. ευρώ που αυξάνει το συνολικό προϋπολογισμό στα 2,8 εκατ. ευρώ.
· τέσσερα νέα εγγειοβελτιωτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,7 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα στα διοικητικά όρια του Δήμου Άργους Ορεστικού, από τη συμβολή με τον παραπόταμο του Στραβοποτάμου έως τα τμήματα Α&Β του κάμπου Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
- Επισκευή-αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Ηλείας, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.
- Έργα διάθεσης νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων για άρδευση στο Δήμο Κορινθίων, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
- Μελέτη φράγματος πολλαπλού σκοπού Παπαδάτων Νομού Πρέβεζας με τα σύνοδά του εγγειοβελτιωτικά και άλλα έργα, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.
Επίσης, εντάσσονται στο ΠΔΕ 11 συνολικά νέες μελέτες που αφορούν σε έργα εγγείων βελτιώσεων (13,5 εκατ. ευρώ), σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης (5 εκατ. ευρώ), καθώς και σε έργα οδοποιίας στην Κρήτη (0,6 εκατ. ευρώ), συνολικού προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ.
Πηγή: http://www.newsit.gr