25 Νοε 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Μας συγκλονίζει ο τραγικός θάνατος στη Μόρια

«Ο τραγικός θάνατος των δύο ανθρώπων στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, αποτελεί ένα γεγονός που μας συγκλονίζει και μας κινητοποιεί για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τις προσπάθειες για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους», ...
τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ανακοίνωση του ότι «οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, οφείλουν να ενισχύσουν τα μέτρα για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων» και πως «η βελτίωση των συνθηκών ζωής, προϋποθέτει την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι δομές φιλοξενίας να πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας». Ενόψει μάλιστα, του χειμώνα, αυτό «καθίσταται επιτακτική ανάγκη, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την ομαλή συμβίωσή τους με τους μόνιμους κατοίκους των τόπων φιλοξενίας τους».
«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες που έχουν καταφτάσει στη χώρα μας», αναφέρει το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του και τονίζει πως «η ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών απέναντι στους πρόσφυγες, αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση στη δράση των ακροδεξιών ομάδων που πρέπει να απομονωθούν».
Την ίδια στιγμή, «η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες για την αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων, καθώς και για τη στήριξη στις χώρες που δέχονται τις προσφυγικές ροές».
«Η εθελοτυφλία και η κωλυσιεργία της Ευρώπης, η ανάπτυξη εθνικιστικών λογικών, είναι βόμβες στα θεμέλιά της» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι οι κατατρεγμένοι των πολέμων, αλλά η ξενοφοβία και η άνοδος της ακροδεξιάς» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr