7 Νοε 2016

Αιχμές και σκληρά λόγια από τον Φίλη κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας

Αιχμές για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας άφησε ο Νίκος Φίλης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας κράτησε με δυσκολία τα δάκρυά του ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του και αναφερόμενος ...
με τρεμάμενη φωνή  στον διευθυντή του γραφείου του, Τάκη Κατσαρό. Ο κ. Φίλης, εμφανώς πικραμένος είπε πως "όλοι βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις με εντολή του ελληνικού λαού και με απόφαση του Πρωθυπουργού". Ωστόσο, σημείωσε πως απο την πλευρά του κ. Τσίπρα δεν του επισημάνθηκαν προβλήματα και καθυστερήσεις, αντιθέτως υπήρξαν θετικές αναφορές στο έργο του υπουργείου. Μάλιστα, με αφορμή πρόσφατη αναφορά του Πρωθυπουργού, όταν είχε βαθμολογήσει με άριστα 20 το υπουργείου Παιδείας, είπε:   "Αιφνιδίως το άριστα 20 μετατράπηκε σε μόλις 1,5 μήνα σε μη προβιβάσιμο βαθμό".

Η  αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η αφεντιά του απέκτησε ορκισμένους εχθρούς.
Απαντώντας σε όσους απορούν, όπως είπε, για το ότι δεν αποδέχθηκε θέση σε άλλο υπουργείο, ανέφερε: "Χαμογελώ και μόνο με την απορία τους. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν, δεν υποψιάζονται τι μπορεί να παραχθεί όταν η ατομική αξιοπρέπεια συναντάται και εκπροσωπεί τη συλλογική αξιοπρέπεια"
Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, χαρακτηρίζοντας την απαίτησή του για απομάκρυνση του από το υπουργείο "παραθεσμική συμπεριφορά".
Οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου στη συνέντευξη Ιερώνουμου στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε μεταξύ άλλων και λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας". Eπίσης,  μίλησε για πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Πηγή: http://www.enikos.gr