12 Νοε 2016

Εξεταστική: Μέσα Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Η ολοκλήρωση του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε ΜΜΕ και κόμματα είναι κοντά. Όπως δήλωσε ο ο νέος πρόεδρος της, Αντώνης Μπαλωμενάκης «σύντομα ολοκληρώνεται ο κύκλος ...
των μαρτύρων» και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα.
Ο κ. Μπαλωμένακης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει ένας βαθμός συναίνεσης», τονίζοντας ότι «μερικές περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες που δεν αφήνουν περιθώρια στρεψοδικίας».
Ο κ. Μπαλωμενάκης, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα αντικαθιστώντας μετά την υπουργοποίηση του τον Σωκράτη Φάμελο, διαπιστώνει μέσα από την πολύμηνη εμπειρία του ως απλό μέλος της Εξεταστικής ότι υπήρχε μια ζοφερή πραγματικότητα την προηγούμενη περίοδο και μια «αίσθηση παντοδυναμίας και αιωνιότητας, η οποία χαρακτήριζε κόμματα εξουσίας και ΜΜΕ, που οδήγησε σε αλόγιστο υπερδανεισμό».

«Αποτέλεσμα, ένα ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ να μένει απλήρωτο χωρίς προοπτική», τονίζει, καταλογίζοντας προκλητική δανειοδότηση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Δεν κάνει εκτιμήσεις για το πόρισμα
Πάντως , αποφεύγει να εκφράσει εκτιμήσεις για το τελικό πόρισμα, σημειώνοντας ότι, τα συμπεράσματα, πολιτικά και ενδεχομένως και ποινικά, θα συναχθούν αφού αξιολογηθούν όλες οι καταθέσεις και μελετηθούν οι 20.000 σελίδες πρακτικών μαζί με τα 60.000 συνοδευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεση της η Εξεταστική.
Πηγή: http://tvxs.gr