15 Νοε 2016

Διευκρινίσεις για τις συντάξεις Δημοσίων υπαλλήλων και ένστολων

Διευκρινίσεις για το συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του Δημοσίου, τους εξομοιούμενους με αυτούς, καθώς και τους στρατιωτικούς, παρέχει εγκύκλιος την οποία εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Γενικού ...
Λογιστηρίου του Κράτους. Με βάση τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο, επηρεάζονται αρνητικά όσοι ασφαλισμένοι του Δημοσίου οι οποίοι, αν και υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, αλλά όμως δεν είχαν καλύψει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ή είχαν επιστρέψει στην εργασία τους, οι συντάξεις που θα λάβουν, θα υπολογιστούν με τον τρόπο που ορίζει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Επίσης, με την εγκύκλιο ορίζεται ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν δύο συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα λάβουν μία σύνταξη ως άθροισμα των προηγούμενων, καθώς θα ενταχθούν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Συγκεκριμένα, εάν συνταξιούχοι του Δημοσίου λαμβάνουν κατά την ημερομηνία ένταξής τους στον ΕΦΚΑ και άλλη σύνταξη ή άλλες συντάξεις κύριας ασφάλισης και από άλλους ασφαλιστικούς φορείς, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει μία σύνταξη ίση με το άθροισμα των συντάξεων αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συντάξεις αυτές προέρχονται από ίδια αιτία. Εάν προέρχονται από διαφορετική αιτία, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει αυτές χωριστά.
Πηγή: http://tvxs.gr