16 Νοε 2016

Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Ακρόπολη

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Με χαλαρή διάθεση και σπορ εμφάνιση ο Αμερικανός Πρόεδρος, έφτασε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.
Από νωρίς το πρωί είχαν ληφθεί ...
δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου και στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί η πρόσβαση πολιτών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης.
Όταν η αυτοκινητοπομπή με τους άνδρες ασφαλείας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έφτασε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αρκετοί ήταν οι πολίτες που απαθανάτισαν τη στιγμή.
Η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο θεωρείται κορυφαία συμβολική ενέργεια του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και στις δημόσιες τοποθετήσεις του επεσήμανε την αξία που προσδίδει ο ίδιος στον ελληνικό πολιτισμό.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ διακριτικά στην ευρύτερη περιοχή είχαν τοποθετηθεί οι άνδρες της ασφάλειάς του.
Ο Μπαράκ Ομπάμα από τις λίγες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φάνηκε να απολαμβάνει την ξενάγηση στο μνημείο.
Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στον Παρθενώνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέβη στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Ομπάμα στον Ιερό Βράχο, σύμφωνα με πηγές της Ουάσινγκτον αποτελεί «παιδικό του όνειρο».
Δείτε στιγμιότυπα απο την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης:
Η ξενάγηση του Ομπάμα στην Ακρόπολη – ΒΙΝΤΕΟ
Πλάνα από την ξενάγηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.enikos.gr