15 Νοε 2016

Οι πορείες για την επίσκεψη Ομπάμα

Με συνθήματα «Ανεπιθύμητος», «Όχι στον πόλεμο, όχι στον ιμπεριαλισμό» αριστερές παρατάξεις, κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου, ...
ενόψει της πορείας διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».
Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στους γύρω δρόμους.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Προς την αμερικανική πρεσβεία κατευθύνονται, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο. Οι διαδηλωτές κινούνται διαμέσου της οδού Σταδίου. Την ίδια ώρα, αστυνομικές κλούβες έχουν αποκλείσει την οδό Σταδίου, στο ύψος της οδού Αμερικής. Η πορεία του ΠΑΜΕ 
Στην Ομόνοια, στις αρχές της οδού Σταδίου, συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30, αναμένεται να πάρει μέρος και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: http://www.enikos.gr