23 Νοε 2016

Δίκη 7 κατηγορουμένων για μίζες στα εξοπλιστικά ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 7 από τους 11 κατηγορούμενους για μίζες από την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) εισηγείται ο εισαγγελέας ...
Εφετών Παντελής Στραγάλης, στο αρμόδιο συμβούλιο. Η υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και περιφερειακού υλικού με σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2001, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας KMW αντί 195.709.774 ευρώ.
Σύμφωνα με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Αντώνη Κάντα, τότε αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου 'Αμυνας, για την επίμαχη σύμβαση ο ίδιος έλαβε παράνομη αμοιβή περίπου 750 χιλιάδων ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν από τον συγκατηγορούμενο του πλέον στην υπόθεση, Δημήτρη Παπαχρήστο, αντιπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Στραγάλης με την πρότασή του ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να μην παραπέμψει τη σύζυγο και τον γιο του Αντώνη Κάντα, καθώς εκτιμά πως προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις σε βάρος του.
Πηγή: http://tvxs.gr