6 Νοε 2016

Δεν είμαστε κατά της φοίτησης των παιδιών προσφύγων στα σχολεία λένε οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας

Ως στημένο περιγράφει το σκηνικό των ρατσιστικών αντιδράσεων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας, με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, που είναι μεταξύ εκείνων που θα φιλοξενηθούν παιδιά πρόσφυγες ...
από το κέντρο των Θερμοπυλών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου παίρνει σαφείς αποστάσεις και από την ένταση και τις εκφράσεις, αλλά και τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνει με έμφαση ότι «διαχωρίζει τη θέση του από μεμονωμένες αντιδράσεις (γονέων και μη) που σημειώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 3/ 11/ 16», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλο το σκηνικό στήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν καν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Παράλληλα, παίρνει αποστάσεις από τους συντάκτες της ανακοίνωσης που μοιράστηκε την περασμένη Παρασκευή στους μαθητές και ζητούσε από τους γονείς τους να συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου. Διευκρινίζει, επίσης, ότι «τη Δευτέρα στο σχολείο μας θα γίνει διαμαρτυρία και όχι κατάληψη».
Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, προτάσσοντας το θέμα των υπεράριθμων μαθητών και εκφράζοντας φόβους για την επόμενη σχολική χρονιά για πιθανή ένταξη 40 μαθητών στο οργανικό του δυναμικό.
«Δεν είμαστε κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες και σε καμιά περίπτωση δεν υπονομεύουμε το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Επίσης, δεν είμαστε αρνητικοί στην ένταξή τους στη δική μας σχολική μονάδα (6ο Δημοτικό)» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου.
Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr