25 Οκτ 2016

ΝΔ «αδειάζει» Άδωνι Γεωργιάδη για Αριστερούς και κομμουνιστές

Αδειάζει η ΝΔ τον αντιπρόεδρό της Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις που έκανε χθες περί Αριστερών και κομμουνιστών. «Ήταν μια λάθος δήλωση» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος....
Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του σε κομματική συγκέντρωσε στη Χίο επιδόθηκε σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα υποστηρίζοντας πως «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή, όμως στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σήμερα, τόνισε ότι «προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι' αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή».
Και πρόσθεσε: «η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη».
«Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό, αλλά κι αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η ΝΔ υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου, της Αριστεράς» σημείωσε επίσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση, γι' αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο Κοινοβούλιο» πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί η ΝΔ σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές, είπε ότι κακώς δεν είχε ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και επέμεινε στην πρόταση για απόσυρση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και ο Τζιτζικώστας αδειάζει Γεωργιάδη
«Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ -ΜΠΕ απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την Αριστερά.
«Αλίμονο αν κάποιος γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της, με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Πηγή: http://tvxs.gr