27 Οκτ 2016

Μητσοτάκης: Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ...
κατηγορώντας τον για αυταρχισμό και καταλογίζοντάς τους ότι η χθεσινή αντίδραση στην απόφαση του ΣτΕ συνιστά «θεσμικό ατόπημα». Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση, επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές και κατέληξε ότι η ΝΔ θα καταθέσει σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η πρόταση επαναφέρει στο ΕΣΡ τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».
Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον "νόμο Παππά". Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας. H κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του κράτους δικαίου».
Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλει νομοθετική πρωτοβουλία για να αρθεί «το τραγικό αδιέξοδο» στο τηλεοπτικό τοπίο: «Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του. Η πρόταση επαναφέρει στο ΕΣΡ τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».
Τέλος, σημειώνει: «Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μία πολυετή εκκρεμότητα, για την οποία όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες. Ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας. Τους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».
Πηγή: http://tvxs.gr