27 Οκτ 2016

Πρώτα η διάσκεψη για συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά ο νόμος για τις προσωρινές άδειες

Τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, πριν την κατάθεση στη Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για την προσωρινή ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κυβερνητική ...
εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ έχει μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μη συναινώντας στη στελέχωσή του, ώστε να εμποδίσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η μη συγκρότηση του ΕΣΡ ήταν και ο λόγος που κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε με πλειοψηφία 14 έναντι 11, πως είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για την παροχή τηλεοπτικών αδειών είναι το ΕΣΡ.
Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να είναι έτοιμη για κατάθεση έως την ερχόμενη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, τη Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.
Η κ. Γεροβασίλη, στη δήλωσή της, τονίζει πως η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με αυτές. «Για τον λόγο αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο».    
«Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία» σημειώνει.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Πηγή: http://tvxs.gr