19 Οκτ 2016

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Έρευνα πάνω στην υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου προσωπικά δεδομένα διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου, διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας. Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα ...
του κατεπείγοντος και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που έφεραν στο φως τα επίμαχα mail, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με υποψήφια δικαστή την οποία τη βοήθησε να επιτύχει στις εξετάσεις της και να ανέλθει στο Σώμα. Και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται στη διαδικασία κρίσης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και πολλοί  ανέφεραν πως ο εν λόγω δικαστικός είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς λόγω της υπόθεσης.
Μετά τη δημοσίευση της επίμαχης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων.
«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη. Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δειγματοληπτικά «ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».
Πηγή: http://tvxs.gr