13 Οκτ 2016

Η ΝΔ μπλοκάρει και πάλι τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης δήλωνε το πρωί της Πέμπτης πως η ΝΔ δεν είναι «κολλημένη» στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ και πως θα συναινέσει «αν η κυβέρνηση έλθει αυτή τη φορά με μια άλλη λογική». Όμως λίγη ώρα ...
αργότερα πηγές από την Πειραιώς ήρθαν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο συγκρότησης του ΕΣΡ. «Δεν συζητάμε για συγκρότηση του ΕΣΡ, όσο δεν αποσύρεται ο νόμος Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσαν πηγές από τη ΝΔ «αδειάζοντας» τον Κωστή Χατζηδάκη που εμφανίστηκε περισσότερο διαλλακτικός. «Δεν έχουμε λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ», είχε σημειώσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, μεταξύ άλλων.
Η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μαξίμου χαρακτηρίζει απεγνωσμένη την προσπάθεια της ΝΔ «να διασφαλίσει τα συμφέροντα των καναλαρχών» και προσθέτει ότι στην προσπάθειά της αυτή «η ΝΔ εκτρέπεται ολοένα και περισσότερο».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού η ΝΔ «σπεύδει να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρώντας ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη» ενώ «παραδέχεται ανοιχτά ότι επιδιώκει την παράλυση του ΕΣΡ, ακολουθώντας μια επαίσχυντη και βαθύτατα αντιθεσμική πρακτική, προκειμένου να προστατεύσει όσους κατέχουν αυθαίρετα δημόσιες συχνότητες».
«Το ότι η ΝΔ «αδειάζει» με εκκωφαντικό αλλά και υποτιμητικό τρόπο τον ίδιο τον αντιπρόεδρό της κ. Χατζηδάκη, ας το διαχειριστούν εσωτερικά» καταλήγει η ανακοίνωση.
Τι λέει ο Νίκος Παππάς
Σχολιάζοντας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κάνει λόγο για «αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική» τη στάση της ΝΔ για να μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας» δηλώνει ο Νίκος Παππάς και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.
Την Τετάρτη η συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Η συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ είχε μπλοκάρει τη διαδικασία, επιχειρώντας να μπλοκάρει και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε εκφράσει την ελπίδα για «ευτυχή κατάληξη» στο θέμα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, καθώς «κλείνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, και θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς το ΕΣΡ να ασκήσει τον ελεγκτικό και ρυθμιστικό του ρόλο για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν και τα άλλα κανάλια, τους περιφερειακούς, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και επειδή υπάρχει πλήθος θεμάτων που πρέπει να ελεγχθούν».
Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε επίσης πως, εφόσον προκύψει η νέα σύνθεση του ΕΣΡ, θα υπάρξει σοβαρή προικοδότηση της Αρχής ώστε να είναι έτοιμη να λειτουργήσει ακόμη και στα πρότυπα του αντίστοιχου γαλλικού θεσμού.
Πηγή: http://tvxs.gr