24 Οκτ 2016

Ο Τσίπρας για τις τηλεοπτικές άδειες: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Στη διάρκεια της δίωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε, στην εισήγησή του, δύο θέματα: την πορεία της διαπραγμάτευσης και το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, σε συνάρτηση με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ....
Αυτά ήταν και τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση που ακολούθησε. Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», σύμφωνα με την εκτίμηση που προέβη ο πρωθυπουργός.
Για τις τηλεοπτικές άδειες ειδικότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας». Μια τοποθέτηση που έρχεται σε συνέχεια όσων είχε πει επί του θέματος την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, επίσης, την Π.Γ. για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr