13 Οκτ 2016

Σταϊκούρας: Να υλοποιηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και να ενισχυθεί η ρευστότητα

«Η χώρα, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχει ήδη χάσει 2 χρόνια», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκδήλωση "Thessaloniki Summit", υπογραμμίζοντας ότι για να σταθεροποιηθεί και πάλι η κατάσταση οι βασικές προϋποθέσεις, ...
μεταξύ άλλων, είναι η διαμόρφωση μιας συνεκτικής και αποφασιστικής Κυβέρνησης, η οποία να διαθέτει ένα συγκροτημένο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας. Και η εμπροσθοβαρής προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ακόμη και πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί στο 3ο Μνημόνιο.
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, με αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαικών κονδυλίων και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. «Η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ χαρακτήρισε επίσης απαράιτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης που - όπως είπε - θα επαναφέρει καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι οικονομικό πρόγραμμα «πανάκεια» για την αντιμετώπιση οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει, επισημαίνοντας ότι το ανά περίπτωση κατάλληλο πρόγραμμα εξαρτάται από σειρά ενδογενών και εξωγενών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, πολιτισμικών παραγόντων και παραμέτρων. «Για την επιτυχία των Προγραμμάτων είναι απαραίτητη η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η οποία απειλείται από την αύξηση της φτώχειας και της ανισοκατανομής του εισοδήματος», τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι στο τέλος του 2014, η κατάσταση της οικονομίας είχε σταθεροποιηθεί, ενώ σήμερα - όπως υποστήριξε - εξακολουθεί να είναι εύθραυστη.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr