28 Οκτ 2016

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: «Υπάρχει αναβρασμός, να βάλουμε πλάτη μαζί»

«Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός. Να προλάβουμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον οποίο επισκέφτηκε σήμερα, 28η Οκτωβρίου, τον Άη Στράτη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με ...
αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, είπε ότι «δεν συναντιόμαστε ιδεολογικά, αλλά ανθρώπινα, καθώς όπου υπάρχει άνθρωπος πρέπει να είμαστε κοντά του». Τόνισε ταυτόχρονα ότι «η διαφορά μας δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει».
Μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία από την κοινωνία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε, να δουλέψουμε όλοι μας, να βάλουμε πλάτη».
Πρόσθεσε ότι δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον, ούτε καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει και επισήμανε ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος, όπως ακριβώς ο γιατρός ασκεί την όποια θεραπεία στον ασθενή, αφού πρώτα του έχει πέσει ο πυρετός.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι του προξένησε μεγάλη εντύπωση η ιστορία του Αη Στράτη, και τόνισε ότι η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, δάσκαλός μας, αδελφός μας και φίλος μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.
Η Ιστορία έχει και καλά και κακά, «από τη σοφία μας και τον τρόπο επιλογής μας εξαρτώνται πολλά πράγματα, ας δώσουμε το παράδειγμα», ανέφερε τέλος ο Αρχιεπίσκοπος.
Πηγή: http://tvxs.gr