14 Οκτ 2016

Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τις αναφορές ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκώφ, διέψευσε στο πρακτορείο Σπούτνικ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην Ρωσία με αίτημα ...
την παροχή στην Ελλάδα «οικονομικής βοήθειας», για να εκτυπώσει το δικό της νόμισμα.
Ο Πεσκώφ τόνισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα, ότι η Ελληνική πλευρά και οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια.
Η υπόθεση ξεκίνησε από το βιβλίο δυο Γάλλων δημοσιογράφων της Le Monde για τον Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ότι ο Πούτιν του ανέφερε πώς η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, «γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».
Το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαψεύσει από χθες τις αναφορές, διαμηνύοντας: «επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Πηγή: http://tvxs.gr