14 Οκτ 2016

Τροπολογία Παππά: 5 μέρες μετά το ΦΕΚ θα πρέπει να κλείσουν τα κανάλια χωρίς άδεια

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τα κανάλια. Προβλέπει ότι τα κανάλια χωρίς άδεια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν σε διάστημα πέντε ημερών από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ...
των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα, με κυβερνητικές πηγές η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ αναμένεται σε περίπου ένα μήνα. 
Με την τροπολογία, τίθενται προθεσμίες για τη μετάδοση σε πρότυπο υψηλής ευκρίνειας από τους αδειοδοτούμενους παρόχους του προγράμματός τους. Επιπλέον, προβλέπεται η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων.
Τι προβλέπει η τροπολογία 
Όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία, «μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:
(α) παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
(β) διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων».
Ποινές και κυρώσεις 
Σε ό,τι αφορά τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, προβλέπονται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Σήμερα, προβλέπεται φυλάκιση έξι μηνών, ενώ τα πρόστιμα ξεκινούν από 3.000.
Δείτε την τροπολογία (εδώ)

Πηγή: http://tvxs.gr