27 Οκτ 2016

Τα ΕΛΤΑ αγόρασαν 15 MWh από τη ΔΕΗ. Συνολικά διατέθηκαν 460 MWh σε 11 εταιρείες

Τα ΕΛΤΑ συγκαταλέγονται μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων που μετείχαν στη δημοπρασία πώλησης ρεύματος της ΔΕΗ. Στην εν λόγω δημοπρασία, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, στο πλαίσιο απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας, είχαν εκδηλώσει ...
αρχικό ενδιαφέρον 12 εταιρείες. Τελικά, 11 εταιρείες αγόρασαν, έναντι 140 - 150 εκατ. ευρώ, 460 MWh. Tα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασαν 15 MWh, έναντι 37,5 ευρώ ανά MWh/H. Η δεύτερη δημοπρασία θα διεξαχθεί το Δεκέμβριο, αλλά θα αφορά μικρότερες ποσότητες.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ προτάσσει την είσοδο στην αγορά ενέργειας, ως πρωταρχική επιδίωξη, με απώτερο στόχο να καταστεί ο οργανισμός ο νούμερο 1 εναλλακτικός πάροχος.

Ήδη τα ΕΛΤΑ προμηθεύουν, με ηλεκτρική ενέργεια, 650 καταστήματά τους και μετέπειτα, θα ακολουθήσουν οι 6.500 εργαζόμενοι του οργανισμού.

«Αν αυτοί, προσθέσουν από ένα νοικοκυριό, καταλαβαίνει κανείς την πελατειακή βάση που θα αποκτήσει, σε πρώτη φάση, ο οργανισμός», σημειώνουν στελέχη των ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι, σε περίοδο λίγων μηνών, τα ΕΛΤΑ θα είναι σε θέση να μεταπωλούν ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές, σε συνδυασμό με ταχυδρομικές κι άλλες υπηρεσίες.
Πηγή: http://www.metaforespress.gr