18 Σεπ 2016

Έρχονται μεγάλες ανατροπές στο ελληνικό Δημόσιο

Μεγάλες ανατροπές σχεδιάζονται στο Δημόσιο, οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν πλήρως την κινητικότητα των δημοσιών υπαλλήλων. Το νέο σχέδιο που ετοιμάζει ήδη ειδική ομάδα εργασίας, που εργάζεται πυρετωδώς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ...
θα φέρει μετακινήσεις εξπρές και κατάργηση 1.040 κλάδων και ειδικοτήτων του Δημοσίου. Το έργο αυτό γίνεται με εντολή του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, Χ. Βερναρδάκη.
Ήδη τα μέλη της ομάδας εργασίας καταγράφουν το πολυδαίδαλο κλαδολόγιο της διάρθρωσης του ελληνικού Δημοσίου και προτείνει συγχωνεύσεις σε παρόμοιες ειδικότητες.
«Η απλοποίηση των κλάδων είναι φάρμακο για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους», λένε υψηλόβαθμα στελέχη, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».
Το δυλειτουργικό κλαδολόγιο του Δημοσίου μπλοκάρει την κινητικότητα. Για παράδειγμα, αν μια υπηρεσία ζητήσει από μια άλλη έναν υπάλληλο που ανήκει στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) Διοικητικού – Λογιστικού, τη συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί να καλύψει ένας υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού – Γραμματέα λόγω γραφειοκρατίας. Και αυτό παρ’ ότι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά…
Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι ειδικότητες που βαίνουν προς κατάργηση:
  • Σημειωτής: Καταμετρητής κοντέινερ στα λιμάνια
  • Παγιδοθέτης: Για τον έλεγχο του δάκου στις ελιές
  • Τσιγκογράφος: Διαμόρφωση του τσίγκου για τις εκτυπώσεις
  • Σπερματεγχυτής: Ειδικός για την αναπαραγωγή των βοοειδών
Και άλλες…
Στόχος της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία διυπουργικών ομάδων, με στελέχη υψηλών προσόντων, που θα ασχολούνται με την ολοκλήρωση δύσκολων έργων. Οι ομάδες αυτές θα έχουν δυνατότητα ευελιξίας, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr