16 Σεπ 2016

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών

Μέσα σε κλίμα έντασης και σφοδρής αντιπαράθεσης έγινε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών καναλιών για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών, ...
σύμφωνα με πληροφορίες, για 3,5 ώρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενώ στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η εταιρεία του Ιωάννη   Καλογρίτσα η οποία έχει λάβει μια από τις 4 άδειες.
Επιπλέον,  οι δικηγόροι του τηλεοπτικού σταθμού Skai φέρονται να  ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση του τιμήματος της άδειας μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν σήμερα.
Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, συζητήθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Σταρ,  Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ, όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία.
Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης  με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Παράλληλα, κατατέθηκαν και 28 παρεμβάσεις των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι ήδη λειτουργούν αλλά των τηλεοπτικών εταιρειών που έλαβαν άδεια οι οποίες στρέφονται η μια κατά της άλλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη   συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών,  εκτός των  δικαστών και των δικηγόρων του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παραβρέθηκε και  ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  του υπουργείου Επικρατείας  Ελευθέριος Κρέτσος.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr