14 Σεπ 2016

Μετά την πολύμηνη αποχή οι δικηγόροι επιστρέφουν στα καθήκοντα τους

Μετά από πολύμηνη αποχή ως διαμαρτυρία για το νέο ασφαλιστικό, οι δικηγόροι επιστρέφουν από τις 16 Σεπτεμβρίου στα καθήκοντα τους, προειδοποιώντας ωστόσο ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις. Όπως τονίζεται στην απόφαση της ...
Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «το δικηγορικό Σώμα παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό», ενώ «η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παράβολων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης».
Πηγή: http://tvxs.gr