17 Σεπ 2016

Η εφορία με τα δώρα! Πληρώνεις με κάρτα; Μπαίνεις στην κλήρωση για σπίτι και αυτοκίνητα!

- Ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές θα κερδίζουν κατόπιν κλήρωσης οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για τις συναλλαγές τους
- Προβλέπεται ακόμη έκπτωση φόρου από 1.900 έως και 2.100 ερώ για μισθωτούς συνταξιούχους και αγρότες
- Αναλυτικά τα ποσοστά ...
ελάχιστης δαπάνης ανάλογα με το εισόδημα
- Πως θα γίνεται η διασύνδεση
- Όλα τα κίνητρα που δίνει η εφορία για να... γίνει κανόνας το πλαστικό χρήμα
Περισσότερα κίνητρα εκτός της έκπτωσης φόρου, μεταξύ των οποίων κληρώσεις για ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές σε καταστήματα για τους φορολογουμένους που κάνουν συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» προβλέπει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αναμένεται να κατατεθεί στο άμεσο μέλλον στη Βουλή.
Τα... δώρα
Τα κίνητρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές προκειμένου να... πειστούν να παίρνουν οι Ελληνες αποδείξεις είναι:
Δωρεάν αγορές: Όλοι οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πλαστικό χρήμα θα συμμετέχουν σε κληρώσεις για δωρεάν αγορές. Πενήντα τυχεροί φορολογούμενοι κάθε ημέρα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους.
Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε σχετική κλήρωση.
Αυτοκίνητα: Οι αποδείξεις που θα έχουν πληρωθεί με "πλαστικό χρήμα", θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλα 5 αυτοκίνητα, τα οποία θα χαρίζει το Δημόσιο από το "στοκ" των κατασχεμένων.
Ακίνητα: Επιπλέον, μια φορά το χρόνο θα γίνεται κλήρωση για ένα ακίνητο που ανήκει στο Δημόσιο.
"Σκόντο" στο φόρο: Σύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με την πραγματοποίηση δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος. Αυτή η έκπτωση που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο θα εξασφαλίζεται μόνο εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογουμένου.
Το αφορολόγητο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, η κατοχύρωση του αφορολόγητου είναι ένα σημαντικό κίνητρο, αφού η πλήρης απώλειά του οδηγεί σε φόρο 2.000 ευρώ για εισόδημα των 10.000 ευρώ.

Οι πληρωμές μέσω πλαστικού χρήματος θα υπολογίζονται ως ποσοστό επί του εισοδήματος. Όσο μεγαλύτερο θα είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο και το ποσοστό πληρωμών που θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι έγιναν με κάρτες.
Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η ιανουαρίου του 2017 προβλέπει:
- Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα θα είναι 10%.
- Για εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%.
- Για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%.
- Για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με πλαστικό χρήμα θα είναι 30%.
Εφόσον, ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει συγκεντρώσει το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό τότε ο φόρος εισοδήματος θα προσαυξάνεται με συντελεστή 22% επί του ποσού που λείπει. Έτσι, ο συντελεστής 22% θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος.
Οι ρυθμίσεις και τα κίνητρα για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2017.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Πηγή: Έθνος
Πηγή: http://www.newsit.gr