24 Σεπ 2016

Ρέντσι κατά Βρυξελλών και Βερολίνου: «Αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Ιταλία…»

Νέες βολές κατά Βρυξελλών και Βερολίνου από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ο οποίος εν ολίγης διεμήνυσε: «αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Ιταλία, προφανώς δεν ξέρουν τι σημαίνει Ιταλία». «Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει ...
η Ευρωπαϊκή Ένωση μόνον ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι.
«Η χώρα μας δεν θα δεχθεί ποτέ να στηρίξει ένα μη φιλόδοξο σχέδιο για την Ευρώπη, το οποίο να της επιτρέψει απλώς να επιβιώσει», πρόσθεσε ο Ρέντσι, που δεν πήρε μέρος τελικά στη σημερινή σύνοδο της Βιέννης για το προσφυγικό.
Υπενθυμίζεται ότι δεν εκκλήθη να συμμετάσχει στην συνάντηση της επόμενης Τετάρτης στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, «η εποχή των διαφόρων εγωισμών τελείωσε» και «αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Ιταλία, προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ιταλία».
Πηγή: http://tvxs.gr