13 Σεπ 2016

Γονείς στο Ωραιόκαστρο διώχνουν τα προσφυγόπουλα από το σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιόκαστρου, με «ομόφωνη απόφαση» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απειλεί με κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που φοιτήσουν σε αυτό προσφυγόπουλα....
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (08/09/2016) αποφασίστηκε ομόφωνα, η μη ένταξη - τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στο χώρο του σχολείου μας. «Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου», σημειώνουν.
Ωραιόκαστρο - camp - πρόσφυγες - μετανάστες - σύλλογος γονέων - έγγραφο
Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη- τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.
Σχολιάζοντας τη στάση των γονέων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», πως πρόκειται για «ακατανόητη συμπεριφορά», που οφείλεται σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη. «Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», τόνισε και πρόσθεσε:
«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου».
«Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής» σημείωσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες. Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου «να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους» καθώς, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά».
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Να φτιάξετε ξεχωριστές δομές
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών. «Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές» ανέφερε ο κ. Γαβότσης.
Πηγή: http://tvxs.gr