17 Σεπ 2016

Ρίχνει τους τόνους ο Στουρνάρας: Οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ

Σε καλό κλίμα έγινε η συζήτηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την έξοδό του μετά το πέρας της συνάντησης. Σε ερώτηση τι του είπε επ’ αυτού ο πρωθυπουργός, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι ...
δεν συζήτησε για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό, «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ, ενώ επισήμανε πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του ελέγχου ο κ. Στουρνάρας είπε: «Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υοάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει».
Σε αυτό, όπως είπε, έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή του και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση.
Στην ερώτηση αν υπάρχει κατά τη γνώμη τους σχέδιο εκπαραθύρωσής του από τη θέση του, ανέφερε «όχι δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου».
Ερωτηθείς για τη διάσταση που δίνουν στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στη, εταιρεία της συζύγου του οι Financial Times o διοικητής της ΤτΕ είπε ότι η σύζυγός του έχει κάνει δήλωση, και ο συνήγορός της έχει κάνει δήλωση χθες, και μίλησε για ατυχείς δικονομικές ανωμαλίες οι οποίες διερευνώνται.
Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Αττικής Τράπεζας και κάποια από τα δάνεια αυτά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο αφορά μια μεγάλη περίοδο, κι αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr