26 Σεπ 2016

Ένταση με πιέσεις για λύσεις στην τριμερή για το Κυπριακό

Εκρηκτικό το κλίμα στη Νέα Υόρκη 
Ένταση και αντεγκλήσεις υπήρξαν στην τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, η οποία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας. Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επέμεινε στον καθορισμό οδικού χάρτη για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, πιέζοντας εμμέσως πλην σαφώς ...
για στενά χρονοδιαγράμματα. Η απαίτηση Ακιντζί πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και τότε παρενέβη στη διελκυστίνδα ο γγ ο των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε στηρίζοντας τη θέση της Λευκωσίας.
Η συζήτηση φέρεται να έφτασε στα όρια της κρίσης, με τον Μουσταφά Ακιντζί να εξέρχεται της συνάντησης λέγοντας στον Έιντε ότι τον ξεγέλασαν.
Στη δήλωση του ο γγ ζήτησε από τους δύο ηγέτες να καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων για επίλυση των διαφωνιών χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια. Διατήρησε, μάλιστα, το χρονικό ορόσημο του 2016 για λύση και τόνισε ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί του ζήτησαν ενεργότερη εμπλοκή στη διαδικασία.
Απόλυτη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η οποία έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν όχι μόνο οι σημαντικές συγκλίσεις, αλλά και οι αποκλίσεις, που υπάρχουν σε σημαντικά κεφάλαια, εκφράζει η Λευκωσία.
Πηγή: sigmalive.com
Πηγή: http://www.newsbeast.gr