11 Σεπ 2016

Η πρώτη δόση χωρίζει τους καναλάρχες από την άδεια

«Πράσινο φως» άναψε για τους τέσσερις «αδειούχους» καναλάρχες ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης μετά τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» τους. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης ...
εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα€ 73.900.000,00.
Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν.
Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246 εκατ. ευρώ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει ο ΑΝΤ1 του ομίλου Κυριακού να καταβάλει 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα 18 εκατ. ευρώ και ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου 14,5 εκατ. ευρώ.

«Η Κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό με τη διαπλοκή»

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση των οριστικών υπερθεματιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Κυβέρνηση προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες.
Ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες.
Η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής με την οποία η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό.
Οι πολίτες απαιτούν από την Κυβέρνηση και τον κ. Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους.
Αρκετά πια με τα αστεία.
Κανείς δεν ανέχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι».

Παππάς: Τελικά το άνθος της ντροπής δεν ανθίζει ούτε στο Μοσχάτο όπως δεν άνθιζε στη Συγγρού

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας:
«Τελικά το άνθος της ντροπής δεν ανθίζει ούτε στο Μοσχάτο όπως δεν άνθιζε στη Συγγρού. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η ΝΔ καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει.
Όλοι οι υποψήφιοι έχουν ασκήσει έως εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα στη μέχρι τώρα διαδικασία.
Η ΝΔ έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει το διαγωνισμό που φέρνει 246 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Δεσμεύεται μάλιστα πως θα επιστρέψει τα χρήματα. Ας απαντήσει λοιπόν έστω και τώρα.
Γιατί δεν έκανε διαγωνισμό τόσα χρόνια;
Ας δεσμευτεί έστω και τώρα πως αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr