26 Σεπ 2016

Αποχωρεί από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Καλογρίτσας

Με επίσημη ανακοίνωση του ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δήλωσε ότι αποχωρεί από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δεν έχει να πληρώσει την πρώτη δόση. Νωρίτερα, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ζήτησε παράταση στην προθεσμία που ...
έληγε σήμερα για να πληρώσει την πρώτη δόση. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να του χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, επειδή, «λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές», εμποδίζουν την καταβολή της δόσης εντός της ημέρας. Το αίτημα απέρριψε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) επικαλούμενη τον σχετικό νόμο.
Οι άλλοι τρεις υπερθεματιστές πλήρωσαν κανονικά τη δόση.  Αλαφούζος και Μαρινάκης έχουν ήδη από την Παρασκευή πληρώσει τη δόση, ενώ και ο Μίνωας Κυριακού πλήρωσε σήμερα το πρωί.
Όχι στο αίτημα Καλογρίτσα από την ΓΓΕΕ
Το αίτημα Καλογρίτσα απέριψε η ΓΓΕΕ.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».
Επίσης όπως υπενθύμισε νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας της ΓΓΕΕ, όποιος δεν καταβάλλει τη δόση θα χάσει και τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής.
Ο επόμενος υπερθεματιστής μετά τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από την τηλεόραση και δήλωσε έτοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση εντός των επόμενων 2-3 ημερών. Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε επίσης την πρόθεση του να διαπραγματευτεί με τον Alpha και το Star για να εξαγοράσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεσμευόμενος ότι θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.
Σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να καταβάλλει 61,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της άδειας, ανεβάζοντας το συνολικό τίμημα του διαγωνισμού για τις άδειας από τα 246 εκτα. ευρώ στα 255.
Η ανακοίνωση Καλογρίτσα
Στην ανακοίνωσή του ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνει 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχει καταθέσει».
Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.
Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Κανονικά πλήρωσαν οι υπόλοιποι
Ο όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου, εκ μέρους του ΣΚΑΪ, κατέβαλε την Παρασκευή στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.
Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ, εκ των 73,9 εκατ. ευρώ, με τα οποία κέρδισε τη δημοπρασία για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.
Σήμερα το πρωί το σχήμα του Μίνωα Κυριακού (ΑΝΤ1), κατέβαλε το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλαδή 25.300.000 ευρώ
Πηγή: http://tvxs.gr