13 Ιουλ 2016

Ανακοίνωση της ΠΑΚ-ΕΛΤΑ Ηρακλείου Κρήτης

ΠΑΚ-ΕΛΤΑ                                                                                                   
ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
                             Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Πρόσφατα πήραμε στα χέρια μας μια ανακοίνωση, η οποία κακώς έφερε την σφραγίδα του συλλόγου των υπαλλήλων ΕΛΤΑ, του Νομού Ηρακλείου, καθώς δεν έγινε σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεπώς δεν εκφράζει το σύνολο των μελών του, αλλά τον ....
πρόεδρο και τον γραμματέα του συλλόγου και της παράταξή τους, δηλαδή την ΠΑΣΚΕ.
Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προέδρου «έγιναν δεκτές οι προτάσεις του» και θα παραμείνουν έως την πρόσληψη των νέων εποχικών υπαλλήλων, οι παλιοί συνάδελφοι ΕΣ/ΟΧ που λήγουν οι συμβάσεις τους. Ουδέν ψευδέστερον!
Η απόφαση της νέας Διοίκησης να παραταθεί ο χρόνος παραμονής των εποχικών υπαλλήλων που έληγαν οι συμβάσεις τους, μέχρι να προσληφθούν οι καινούργιοι είχε ήδη παρθεί πολύ πριν την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ηράκλειο και αφορά όλες τις υπηρεσιακές λειτουργίες της χώρας και όχι μόνο τον νομό μας. Μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε μια ομαλή μετάβαση από την μία προκήρυξη ΕΣ/ΟΧ στην άλλη, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανεκτής λειτουργίας των καταστημάτων, της μονάδας διανομής και του Κ. Δ. Ηρακλείου. Τις λαθεμένες διοικητικές επιλογές του παρελθόντος τις πληρώσαμε πολύ ακριβά με την απαξίωση του οργανισμού μας και τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς. Μην ξεχνάτε Συνάδελφοι ότι είχαν αφήσει έως και έξι μήνες την διανομή του Ηρακλείου, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας, με τους μισούς τομείς ανεκτέλεστους ή να εκτελούνται εκ των ενόντων. Ανάλογα προβλήματα υπήρχαν και στο κεντρικό ταχυδρομείο και στα επαρχιακά γραφεία.
Που ήταν τότε ο πρόεδρος και η παράταξή του; Τι λύσεις έδωσε η προηγούμενη διοίκηση, την οποία με σθένος υποστήριζαν; Δυστυχώς αποδείχτηκαν ανίκανοι να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και τώρα προσπαθούν να οικειοποιηθούν τις προσπάθειες άλλων. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών την ζήσαμε εμείς και οι οικογένειες μας στο πετσί μας, ας μην ξεχνάμε (αν και κάποιοι παλεύουν για το αντίθετο) τα αποτελέσματα, μερικά εκ των οποίων είναι:
Η πλήρης διάλυση της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η αύξηση της ανεργίας στο 25% και στους νέους 50%.
Η δραματική μείωση του ΑΕΠ της χώρας.
Η μείωση του εισοδήματός μας κατά 30% και η απώλεια του 13ου και 14ου μισθού. Με απόφαση μάλιστα της ΠΟΣΤ και συγκεκριμένα της ΠΑΣΚΕ και με την θετική ψήφο του προέδρου του σωματείου μας που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΤ. Ας σταματήσει λοιπόν τα «κροκοδείλια δάκρυα», διότι στο μέγεθος που του αναλογεί, έχει συμβάλει και ο ίδιος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στο θέμα που έχει προκύψει με τις εκλογές στον Π.Ε.Α.Ψ.Ο. του Ν. Ηρακλείου θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα γεγονότα που σχετίζονται με την όλη διαδικασία. Κατ’ αρχάς είχαμε μια πρώτη αποτυχημένη εκλογική αναμέτρηση με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και κυρίως του μέλους της και προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Ηρακλείου, η οποία κατέληξε στην αρπαγή και φυγάδευση των ψηφοδελτίων, τα οποία δεν έχουν παραδοθεί ακόμη. Οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν, προς τιμήν τους, δεν αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα και παραιτήθηκαν, αναθέτοντας σε μια επιτροπή να οδηγήσει τον Π.Ε.Α.Ψ.Ο. σε εκλογές βάση του χαμένου καταστατικού που βρέθηκε στο πρωτοδικείο, έπειτα από έρευνα που διενέργησαν συνάδελφοι της επιτροπής.
Στις 23 Μαΐου έγινε η Γ.Σ. του Π.Ε.Α.Ψ.Ο., σύννομη και χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση από το καταστατικό. Με απόφαση της Γ.Σ. έγιναν άμεσα οι εκλογές, απ’ όπου βγήκε και το νόμιμο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως φαίνεται άλλωστε και από την πρόσφατη δικαστική απόφαση που «απορρίπτει το αίτημα προσωρινής διαταγής» και θεωρεί το νέο Δ.Σ. ικανό και νόμιμο να λειτουργεί έως την τελική απόφαση στις 8 Ιουλίου 2016.
Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το αίτημα του προέδρου και του γραμματέα να καταθέσουν οι συνάδελφοι που έχουν διαφορετική άποψη απ’ αυτούς υπηρεσιακά βιογραφικά. Το παραπάνω παραπέμπει σε σκοτεινές για την χώρα εποχές με τα γνωστά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Άλλωστε όπως ο ίδιος αναφέρει «ευτυχώς όλοι κινούμαστε σε μια υπηρεσιακή κοινωνία και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας», εν τέλει το σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.