10 Ιουλ 2016

Κατρούγκαλος: Στα εργασιακά διαπραγματευόμαστε μόνο τρία ζητήματα

Το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα κυριακάτικη εφημερίδα δεν απευθύνεται προς την κυβέρνηση, ανέφερε μιλώντας στον ANT1,  ο υπουργός Εργασίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που παρουσιάζει ένα έγγραφο 21 σελίδων, ...
με σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές στα εργασιακά.
Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για υπόμνημα των δανειστών προς την Επιτροπή Ειδικών, που θα συντάξει πόρισμα για την αποτύπωση των καλών σχετικών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά περιορίζεται σε τρία μόνο ζητήματα: ένα που ετέθη από την πλευρά της κυβέρνησης, αυτό της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και δύο πάγια αιτήματα του ΔΝΤ: τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο.
«Τίποτα άλλο δεν θα δεχθούμε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ως προς όλα τα θέματα που θα συζητηθούν δεν θα δεχθούμε καμιά επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, τίποτα ασύμβατο με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Εργασίας με τις οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων για τη διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά.
Πηγή:http://tvxs.gr