15 Ιουν 2016

#paraititheite: Μια πολύ - πολύ καθώς πρέπει… διαδήλωση

Μεσήλικες, 35άρηδες, αλλά και 65αρηδες. Καλοβαλμένοι, καλοντυμένοι - έως πολύ... καλοντυμένοι για το dress code της περίστασης - και με εμφανή «αστική ευγένεια». Έχουν παραταχθεί, σε πυκνή διάταξη, κατά μήκος της Αμαλίας από τη Μεγάλη Βρετανία έως την ...
Όθωνος.
Στα σκαλιά της Μεγάλης Βρετανίας δυσκολεύεσαι να καταλάβεις εάν οι κυρίες που τραβούν φωτογραφίες είναι πελάτισσες του ξενοδοχείου ή διαδηλώτριες. 
Είναι όμως το δεύτερο. Και όλοι μαζί είναι οι περίφημοι #paraititheite που έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.
Βγαλμένοι, σε εκδοχή απόλυτου copy paste, από τις (α)πολιτικές σελίδες του περσινού «Μένουμε Ευρώπη». 
Είναι αρκετοί, δεν είναι πολλοί, είναι χαρούμενοι που κατέβηκαν πλατεία, αλλά δεν ξέρουν πως ακριβώς να το διαχειριστούν.
Όταν οι ντουντούκες ρίχνουν το σύνθημα «Παραιτηθείτε» αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Όταν οι διοργανωτές, με τις ροζ και μαύρες σφυρίχτρες φωνάζουν «Τσίπρα ντροπή σου, παραιτήσου», εκείνοι απλώς... ντρέπονται να το επαναλάβουν.
Θεσμικά επικίνδυνους δεν τους λες, αγανακτισμένους δεν τους λες, ... κάτι σαν τουρίστες μιας αμήχανης επανάστασης μοιάζουν περισσότερο.
Που τους ανάγκασε η άδικη κοινωνία να βγουν στους δρόμους με τα Hogan και τη φλατ μπαλαρίνα για να υπερασπιστούν την τιμή των δύο πρώτων - αγνών και φιλελεύθερων - μνημονίων κόντρα στο δόλιο και αριστερό τρίτο...
Πηγή:http://tvxs.gr