12 Ιουν 2016

Ρέντσι: O Τσίπρας έφερε αριστερό άνεμο στην Ευρώπη

«Την πρώτη φορά που έθεσα το θέμα της ευελιξίας σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Και η προσπάθεια καταβλήθηκε μόνον για να πετύχω να ενταχθεί η λέξη ευελιξία στο τελικό κείμενο», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι σε ανοικτή συζήτηση που οργάνωσε στην Ρώμη η εφημερίδα ...
Λα Ρεπούμπλικα.
«Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως τότε δεν υπήρχε ακόμη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην συνέχεια έφερε έναν αριστερό άνεμο στη συζήτηση και ούτε στην Ισπανία είχαμε τα σημερινά δεδομένα», συνέχισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
«Τώρα, μετά από δυο χρόνια, μοιάζει να υπάρχει μια εναλλακτική, την οποία, ως χώρα, υποστηρίζουμε» συνέχισε ο Ρέντσι, τονίζοντας πως έχει πει επανειλημμένα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι θα ήθελε να έδειχνε κι η Γαλλία λίγο περισσότερο θάρρος.
«Θεωρώ ότι η Γερμανία χρειάζεται και η ίδια να μην παραμείνει σε ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, διότι διαφορετικά θα κάνει κακό στην Ευρώπη αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ή «η Ευρώπη πρέπει να αναμορφωθεί εκ των έσω, με συγκεκριμένες προτάσεις».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr