24 Ιουν 2016

Brexit: Αρνούνται να το... πιστέψουν και ζητούν επανάληψη του δημοψηφίσματος! 100.000 και πλέον υπογραφές φέρνουν το αίτημα στη βρετανική Βουλή!

- Δε δέχονται την απόφαση για Brexit οι οπαδοί της παραμονής
- Ζητούν νέο δημοψήφισμα γιατί η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 75% και η διαφορά ήταν μικρή
- Περισσότερες από 100 χιλιάδες οι υπογραφές στο αίτημα
- Αναγκασμένη να το συζητήσει η βρετανική Βουλή...

- Συγκεντρώσεις έξω από την Βουλή το Σαββατοκύριακο ενάντια στο Brexit
Σε συλλογή υπογραφών για να επαναληφθεί το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Πέμπτη και αποφάσισε με μικρή πλειοψηφία η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησαν οπαδοί της παραμονής.
Ήδη έχουν υπογράψει το αίτημα περισσότεροι από 100 χιλιάδες κάτι που σημαίνει πως η βρετανική Βουλή είναι υποχρεωμένη να συζητήσει το αίτημα, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απορριφθεί καθώς τα πράγματα φαίνονται ήδη να έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Γερμανία μοιάζουν να έχουν εκπονήσει τον οδικό χάρτη αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του μετά την ήττα και το Brexit είναι γεγονός.
Στον αντίποδα, οι υποστηρικτές της παραμονής, υποστηρίζουν πως το αίτημά τους έχει βάσει από την στιγμή, που η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν μικρότερη του 75% ενώ η πλειοψηφία δεν έφτασε το 60% των ψήφων.
Και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Brexit
Την ίδια ώρα συγκεντρώσεις υποστηρικτών της παραμονής αναμένονται το Σαββατοκύριακο έξω από την βρετανική βουλή. “Αύριο ας καταλάβουμε ειρηνικά τους δρόμους γύρω από την Βουλή για να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια σε μια απόφαση που κανείς από μας δεν ξέρει πραγματικά σε τι θα οδηγήσει” λένε οι διοργανωτές.
Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ακόμα πως “οι καμπάνιες για το δημοψήφισμα κατέληξαν να είναι μια πραγματική... παντομίμα και το αποτέλεσμα τρομακτικό”. Τονίζουν ακόμα πως αρκετοί δεν ήξεραν τις συνέπειες της ψήφου τους και πως δεν ενημερώθηκαν πλήρως πριν πάνε να ψηφίσουν
“Η χώρα μας έχει χωριστεί στα δύο, γι αυτό και πρέπει να κρατήσουμε την διαμαρτυρία ειρηνική και να μην επιτρέψουμε να μας χωρίσει ακόμη περισσότερο” λένε στην ίδια ανάρτηση οι διοργανωτές της συγκέντρωση. 
ΦΩΤΟ REUTERS
Πηγή:http://www.newsit.gr