10 Ιουν 2016

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία του Σωματείου Φθιώτιδας-Ευρυτανίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ  ΕΛ-ΤΑ  
ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 Λαμία 09-06-2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΣΤ & ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΤΑ

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, οι ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ του 2011 έγιναν σήμερα για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,  ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας είμαστε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι γιατί διαφαίνεται ότι, η μεγάλη θλίψη μας από την απώλεια της προσφιλούς μας παλαιάς  Διοίκησης και το άγχος ότι πλέον πρέπει να περιοριστούμε στα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα, αφήνοντας την διοίκηση της επιχείρησης στους αρμοδίους, θα μας ....
οδηγήσει σε κρίσεις πανικού. 
Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αγώνες όταν το μαγαζί δεν περπατάει. Μην μας λέτε όμως σύντροφοι συνδικαλιστές της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ότι το μαγαζί πριν ένα μήνα έτρεχε με 1000 και τώρα μετά από ένα μήνα μπουσουλάει. Δεν βλέπετε το τι συμβαίνει στην κοινωνία, δεν βλέπετε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορούν οι πρώην πολιτικάντηδες των τρικομματικών Κυβερνήσεων να πείσουν τον κόσμο ότι για την κατάντια των 300 δις χρέους της Ελλάδας φταίνε οι σημερινοί Κυβερνήτες ?  Λάθη γίνονται, αλλά από όλες τις πλευρές, ας μην κάνουμε ως συνδικαλιστές τον παντογνώστη επί παντός επιστητού.

Φυσικά κάποιες εποχές όταν την επιχείρησή μας διοικούσαν απόστρατοι Στρατηγοί, και Δ/ντές «πτυχιούχοι Γυμνασίου» κλπ, μπορεί να ήταν το συνδικάτο καλύτερο στο σχεδιασμό δράσεων και στρατηγικών, αν και τα τελευταία χρόνια η ανάμιξή του στην Διοίκηση του Οργανισμού έφερε τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε, σήμερα όμως που οι τίτλοι σπουδών και οι γνώσεις στελεχών της αγοράς δεν είναι μόνο επαρκείς αλλά περισσεύουν, εσείς θα συνεχίσετε να κάνετε τους ειδικούς?  Θαυμάζουμε το πόσο γρήγορα βγάλατε το αποτέλεσμα ότι το κλείσιμο ορισμένων Καταστημάτων στον Νομό Αττικής ζημιώνει την επιχείρηση 500.000 euro μηνιαίως, οπότε αν ισχύει αυτό βλέπουμε από αύριο όλες οι Τράπεζες να το εκμεταλλευτούν και να ανοίγουν και τα απογεύματα, για να λύσουν το πρόβλημα της ρευστότητας!!!!       

Προχωράμε παρακάτω  στην καταγγελία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για μεταθέσεις πολύτεκνων μητέρων στην Λαμία, από την Διοίκηση.

Πριν αναφερθούμε στο πρόβλημα αυτό  αγαπητή μας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ θα σας υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στους Νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας μας εμπιστεύονται εδώ και 12 χρόνια ανελλιπώς  γιατί χωρίς  παραταξιακές σκοπιμότητες, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις   και χωρίς να είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι Βουλευτές κανενός κόμματος στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους των Νομών μας και σας καλούμε να κάνετε και σεις το ίδιο για τα Σωματεία μέλη σας. 
Διερωτώμεθα όμως το πόσο εύκολα εσείς οι εξ ΑΘΗΝΩΝ σύντροφοι, μπορείτε ανώνυμα να κατηγορείτε  ανακαλύπτοντας φανταστικούς ανώνυμους εχθρούς και «τοπικούς παράγοντες», βάζοντας λάσπη στον ανεμιστήρα και δεν έχετε το συνδικαλιστικό θάρρος να τους ονοματίσετε, έτσι ώστε να τους καταγγείλουμε κι εμείς.  Είναι σαν να γνωρίζεις τον ένοχο και να μην τον μαρτυράς άρα είσαι συνένοχος. 
Θα περιμέναμε όμως από τα Περιφερειακά  στελέχη σας , κάποτε εξέχοντα μέλη σας, να είναι αντίθετοι με την παράνομη, κατά την άποψή σας μετάθεση, να μην την κοινοποιήσουν στην εργαζόμενη,  προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στην Διοίκηση.

Θα καταγγείλουμε λοιπόν μαζί την Διοίκηση με μία προϋπόθεση, έστω  αυτή τη φορά που έχετε πάρει φόρα καταγγέλλοντας τους πάντες, ( ποταμοί μελάνης όπως έλεγαν και οι παλιοί συνάδελφοι), να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα τα οποία δεν είναι δικά μας αλλά μας τα έθεσαν η πλειονότητα των εργαζομένων στους οποίους όλοι μας αλλά και σεις θα λογοδοτήσετε:

1.         Ποια είναι η ειδικότητα της συναδέλφου?

2.         Υπάρχει θέση στο Κεντρικό Λαμίας για την ειδικότητά της?

3.         Υπάρχει κενή θέση της ειδικότητάς της στο Διαμετακομιστικό Σταθμό Λαμίας?

4.         Έχουν καταργηθεί οι κλάδοι στον ΕΛΤΑ? Είσαστε υπέρ της κατάργησης των κλάδων, άρα και του θεσμικού πλαισίου?

5.         Επί της προηγούμενης Διοίκησης μετατέθηκε  στο Διαμετακομιστικό Σταθμό  Λαμίας και με ποια αιτιολογία?

6.         Υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Κεντρικό Λαμίας ?

7.         Γιατί δεν επικοινωνείτε με το Σωματείο μας. Είμαστε παράνομοι?

8.         Διαβάζετε τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ?   

9.         Αν δεν μετατεθεί υπάλληλος του συγκεκριμένου κλάδου, τίνος κλάδου πρέπει να μετατεθεί?

10.       Υπάρχουν διαμαρτυρίες της πλειονότητας των εργαζομένων ότι αλλού υπάρχει έλλειψη προσωπικού και αλλού περισσεύουν ? Σ΄αυτούς θα απολογηθείτε εσείς? Σ' αυτούς που το πρωί φορτώνουν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και δεν είναι Διαμετακομιστές αλλά διανομείς που μετά εκτελούν και την διανομή, θα απολογηθείτε εσείς κύριοι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ή εμείς?

11.       Είναι εκπαιδευμένοι οι διανομείς για να εκτελούν το έργο της Διαμετακόμισης? 

12.       Γνωρίζετε ότι σχεδόν σε όλα τα  Καταστήματα του Ν. Φθιώτιδας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, όπως και στην ΜΔ(ΔΣ) Λαμίας, σ' αυτούς ποιος θα απολογηθεί εσείς ή εμείς?

13.       Όταν μετατέθηκαν 12 συνάδελφοι μαζικά με προβλήματα πολύ σοβαρά υγείας , οικογενειακά, με μικρά ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι με διδακτορικά και μεταπτυχιακά σε χειρόγραφα Καταστήματα, που ήσασταν?  μήπως βγάλατε καταγγελία κατά της τότε Κεντρικής Διοίκησης και δεν την είδαμε?

14.       Όταν άλλαξε η προηγούμενη Διοίκηση μέσα σε μια νύχτα το Οργανόγραμμα και την στάθμη των Καταστημάτων για να μεταθέσει παράνομα μη αρεστούς εργαζόμενους , σας έλλειπε το μελάνι για να καταγγείλετε?

15.       Η μετάθεση από το Κεντρικό Λαμίας στο Κομβικό, μία απόσταση περίπου 300 μέτρων, απομακρύνει την υπάλληλο από το σπίτι της ή την φέρνει ποιο κοντά?

16.       Εάν έχει η εργαζόμενη τα απαραίτητα προσόντα για αλλαγή κλάδου να συντρέξουμε όλοι , με την προϋπόθεση ότι άμεσα θα πάει άλλος συνάδελφος του κλάδου των Διαμετακομιστών στον Διαμετακομιστικό Σταθμό  Λαμίας για να ανασάνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

17.       Με την στάση σας αυτή προκαλείτε την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και όχι μόνο, οι οποίοι για να φτάσουν στην δουλειά τους μετακινούνται καθημερινά δεκάδες χιλιομέτρων ( βλέπε τους συναδέλφους μας σε Αταλάντη – Σπερχειάδα – Στυλίδα - Μώλο- Δομοκό – Υπάτη  κλπ) περιμένουν από σας και αυτοί οι συνάδελφοι να έχετε την ίδια ευαισθησία. Πότε θα βγάλετε καταγγελία γι αυτούς κατά της Διοίκησης?  


Για να μην σας δυσκολεύουμε με άλλα ερωτήματα τα οποία θα μείνουν μάλλον αναπάντητα, σας προτρέπουμε να αφήσετε τον μικροσυνδικαλισμό γιατί δεν είναι δυνατόν με διαφορά μιας μέρας με βαρύγδουπες ανακοινώσεις να προτείνετε λύσεις και μεγαλόπνοα σχέδια για την διάσωση του ΕΛΤΑ και την άλλη μέρα να σας απασχολεί αν θα παραμείνουν οι υπεράριθμοι στο Κεντρικό Λαμίας και όχι να πάνε εκεί που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εντός της ΛΑΜΙΑΣ !!!!!  Έλεος πια.


Τελικά τοπικά στη Φθιώτιδα και Ευρυτανία βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος , δηλαδή χάνετε τους πολλούς εργαζόμενους.


Το ίδιο θα πάθει με σας και η σημερινή Διοίκηση, θα χάσει δηλαδή την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, οι οποίοι δείχνουν κάποια ακόμη χρονική ανοχή, αν άμεσα εδώ που έχει φτάσει ο Οργανισμός  δεν προχωρήσει σε μέτρα αξιοκρατίας , διαφάνειας , ισότητας , δημοκρατίας και δεν αξιολογήσει τα αποτελέσματα της παρελθούσης Διοίκησης παρουσιάζοντας την πλήρη αλήθεια στους εργαζόμενους .   


Παρόλα αυτά είμαστε στο πλευρό της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ για την ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών, για την εκτέλεση του επιχειρησιακού σχεδίου, που άλλωστε έχετε συμφωνήσει με την Διοίκηση , για την τήρηση του θεσμικού πλαισίου, την αναδιοργάνωση του ΕΛΤΑ σε όλους τους τομείς και στην διατήρηση του  Δημόσιου χαρακτήρα του.        

                                                
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                    Βάιος Μπουρογιάννης                     Χαλάτσης Κων/νος