14 Ιουν 2016

Πρώην μέλη του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου έχασαν τη μάχη ενώπιον του ΣτΕ

Την "μάχη" ενώπιον του ΣτΕ έχασαν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, Εμμ. Στεφανάκης και το πρώην μέλος του ΔΣ, Κατερίνα Χέλμη, οι οποίοι είχαν προσφύγει κατά απόφασης του υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού (στις 21 Απριλίου 2015) με την οποία ανακλήθηκε η απόφαση διορισμού τους.
Συγκεκριμένα, το Δ΄τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές τους που ...
ζητούσαν και αυτοί με τη σειρά τους την ακύρωση την υπουργική απόφασης με την οποία παύθηκαν από τα καθήκοντά τους στο Εθνικό Θέατρο.
Την ίδια τύχη είχε πριν από ένα μήνα και η προσφυγή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη.
Από το Εθνικό Θέατρο απομακρύνθηκαν ο κ. Στεφανάκης και κυρία Χέλμη, καθώς ανατέθηκαν στον κ. Χατζάκη συμβάσεις πλέον του επιτρεπομένου ανωτάτου ορίου των δυο, ανεξάρτητα εάν για ορισμένες από αυτές δεν έλαβε αμοιβή.

Σύμφωνα με το ΣτΕ ο υπουργός Πολιτισμού μπορεί να αποφασίζει με αιτιολογημένη απόφαση του, την πρόωρη λήξη της θητείας του των μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και «για οποιονδήποτε άλλο σοβαρό λόγο» και στην προκειμένη περίπτωση η υπουργική απόφαση αιτιολογεί νομίμως τους λόγους της πρόωρης λήξης της θητείας τους.
Πηγή:http://www.newsit.gr