10 Ιουν 2016

Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη της αγοράς

Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Ελλάδα εφάρμοσε σε μεγάλο βαθμό ...
τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέδριο που διοργάνωσε η Deutsche Bank. «Η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να στηρίζεται και πάλι στα πόδια της και να ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές», πρόσθεσε.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που δημοσιεύεται σήμερα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αυξήσει σημαντικά την ικανότητα της να είναι ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά μειώνοντας το κόστος δανεισμού κατά 12%.
"Ωστόσο, είναι ακόμα αλήθεια ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίζει να προωθεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις", δήλωσε στην εφημερίδα. "Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών και να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων της".
Εν τω μεταξύ, το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το "πράσινο φως" για την αποδέσμευση μιας νέας δόσης ευρωπαϊκών δανείων για την Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή 7,5 δισ. ευρώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Η επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, "απέσχε από το να πάρει θέση" αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Μαΐου στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και προβλέπει την αποδέσμευση νέων οικονομικών αρωγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπούντεσταγκ.
Πηγή:http://tvxs.gr