2 Ιουν 2016

Ο Τσίπρας προς τους υπουργούς: Να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε όσο καλύτερα μπορείτε

Να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν όσο καλύτερα μπορούν το επόμενο διάστημα κάλεσε τους υπουργούς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.  «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι ...
οι υπουργοί πρέπει να δουλέψουν «αδιαφορώντας για τις επιθέσεις κάτω από τη ζώνη» .
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη τη θεσμοθέτηση του «κόφτη χρέους».
«Μαζί με την πρώτη αξιολόγηση η απόφαση του Εurogroup  της 24ης Μαΐου θεσμοθετεί κι έναν κόφτη χρέους ένα ανώτατο ποσοστό στις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους για τη χώρα μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
«Αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τέτοια επιτυχία θα έκαναν μέχρι και γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο», σχολίασε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:
«Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία».
«Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Και επίσης σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
«Δεν κόψαμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις, προστατεύσαμε μεγάλο μέρος των επικουρικών, κρατήσαμε απολύτως προστατευμένη την 1η κατοικία για την πλειονότητα των κόκκινων δανειοληπτών. Οι κανόνες είναι από τους αυστηρότερους και διασφαλίζουν την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
«Κεντρική επιδίωξη στην προσπάθεια μας το επόμενο διάστημα, είναι ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο και προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Επεσήμανε τρείς κεντρικες προτεραιότητες  για την κυβέρνηση: Την κοινωνική προστασία, την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας, τη δίκαιη κατανομή όχι μόνο των βαρών αλλά και των ωφελημάτων.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή και την πρόσφατη τροπολογία για τις offshore επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο.
«Γίναμε μάρτυρες προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από έναν συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η κατάθεση νομοσχεδίων για την Κοινωνική Οικονομία, για το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των Δημοσίων Συμβάσεων, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και αλκοολούχων ποτών, για τα δημόσια έργα, το οποίο θα περιλαμβάνει ενιαίο δημόσιο σύστημα αδειοδότησης των έργων, την παρακολούθηση τους και το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης των διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα, καθώς και η ψήφιση νόμου για την "οικειοθελή αποκάλυψη", δηλαδή "την τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν όλοι όσα απέκρυψαν έσοδα στο παρελθόν και να αποδώσουν αυτό που τους αναλογεί στο ελληνικό δημόσιο" περιλαμβάνονται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
 Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τις αναγκαίες θεσμικές τομές επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει την συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύσταση ομάδας εργασίας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, για να κατατεθούν προτάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Πηγή:http://www.enikos.gr