13 Ιουν 2016

Ηλεκτρονικό… τελεσίγραφο στους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου

Τελεσίγραφο προς τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου στέλνει με…email η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο άνω των 150 χιλιάδων ευρώ θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν έως τις 27 Ιουνίου αλλιώς τα ΑΦΜ ...
και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο TAXISNET. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε από σήμερα το βράδυ την αποστολή των σχετικών μηνυμάτων - ειδοποιητηρίων.
Στους παραλήπτες δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ είτε για να ενταχθούν σε ρύθμιση, είτε να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των χρεών τους.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κι εφόσον τα χρέη δεν έχουν αποπληρωθεί ή ρυθμιστεί, η ΓΓΔΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του TAXISNET ολόκληρο τον κατάλογο με τους ΑΦΜ, τα ονοματεπώνυμα, τις οφειλές αλλά και τις προσαυξήσεις.
Η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλο-οφειλετών, αποτελεί «προαπαιτούμενο» του μνημονίου. 
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ΓΓΔΕ, ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, εμφανίζονται σε περισσότερα από 25 χιλιάδες ΑΦΜ όταν το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου διαμορφώνεται σε 4,3 εκατομμύρια άτομα.
Ωστόσο, οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, εμφανίζονται να οφείλουν περίπου το 88% των συνολικών χρεών προς την εφορία, δηλαδή 76 δις. ευρώ.
Πηγή:http://tvxs.gr